perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Lahjakkuus ja menestyminen olivat pakkomielteitä Sturmgeistille

(Kansan Uutisten Viikkolehti 9.11. 2007)

KAI HIRVASNORO

Vasemmistolaisilla keskustelupalstoilla on Jokelan tragedian jälkeen yhdistetty ampujan maailmankuva yhteiskunnassa yleisesti vallalla oleviin arvoihin. Kaikki vannovat nyt huippuosaamisen nimiin, tavallinen ja arkinen ei ole mitään.

Pekka Auvinen kirjoitti olevansa ”jumalankaltainen” ja odottaneensa ”suurta vapautuksen päivää”, jolloin ”älykkäät ihmiset ovat vihdoinkin vapaita.”

Dramaturgi Outi Nyytäjä kirjoittaa keväällä ilmestyneessä kirjassaan Menestys ja moraali, että menestyksen käsite on imeytynyt koko yhteiskuntaan. Eikä vain talouselämään, vaan kaikkiin yhteiskunnan alueisiin.

”Sen tartuttamia ovat kaikki – pahimmin ne, joilla ei ole mitään menestymisen mahdollisuuksia eikä edes kahleitakaan menetettävinä. Menestyskilpailu on kuin suomimaraton, johon kaikkien on osallistuttava, ja voi niitä, jotka putoavat reitin varteen.”

Pekka-Eric Auvinen näyttää sisäistäneen nämä nykyisen kilpailuyhteiskunnan vaatimukset äärimmillään. Jo paljon ennen murhia perustellutta manifestiaan hän kävi kiivasta keskustelua Suomi24-nimisellä internetin keskustelusivustolla.

Mies liittyi Suomi24:ään 4. maaliskuuta nimimerkillä Sturmgeist. Profiilissaan hän kertoi, ettei kannata mitään tiettyä ideologiaa, vaan pyrkii ajattelemaan asioita itsenäisesti.

En ole kuitenkaan tavallinen ihminen, vaan herramoraalinen yli-ihminen, hän jatkoi.

Pari viikkoa myöhemmin syntyneessä keskustelussa hän painotti lahjakkuuden merkitystä ja sanoi kannattavansa vahvaa palkka-armeijaa sekä Nato-jäsenyyttä.

Miehen on julkisuudessa luonnehdittu olleen kiinnostunut sekä äärioikeistolaisista että äärivasemmistolaisista aatteista. Suomi24:n perusteella ainakaan tänä vuonna hänellä ei enää ole ollut minkäänlaisia vasemmistosympatioita, päinvastoin.

Kommunistit ovat vallanhimoisia, umpikieroja ja saattavat näyttää ihmiseltä, mutta eivät ole ihmisiä. Kateutensa vuoksi ovat valmiina pilaamaan menestyksen ja hyvän taloudellisen kehityksen sekä hyvinvoinnin.

Toisessa yhteydessä 11. maaliskuuta Sturmgeist lisäsi vihalistalleen kommunistien lisäksi myös sosialistit sekä muut vasurit ja punikit, jotka uskovat että ihmiset kaikki ovat samanarvoisia, tasa-arvoisia ja vastustavat kaikkea lahjakkuutta sekä menestyviä henkilöitä.

Liberaaleja oikeistolaisia Sturmgeist ei sen sijaan asiaa häneltä kysyttäessä pitänyt omien kansalaistensa sortajina.

Kun annetaan yksilölle mahdollisuus nousta elämässä, kehittää taitojaan, kouluttautua ja hankkia kykyjä ja kiinnostusta vastaava työpaikka (oli se sitten yritysjohtaja, tehdastyöläinen tai opettaja), palkkaus ja yksilönvapaudet niin mitä sortoa se on?

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Vai niin, ettäkö kaikkiko vannovat nyt huippuosaamisen nimiin ja tavallinen arki ei ole joo mitään.

Aika mv-maailma, mistä lienet olet saanut valtuutusta puhumaan kaikkien puolesta ? Tavallinen arki on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua, ehkä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Luulisinpa joo, luulisinpa toisaalta että mainitsemasi pärjäämisen tarve lähtee puhtaasti kalliista peruselämisestä että nousukasmaisuudesta jonka luovat täysin vastuuttomat mainostajat käsittämättömine arvoineen.

näin aluksi...

8:33 ip.  
Blogger Kai Hirvasnoro said...

Tulkitsin varsinkin talouseliitin arvoja. Edes hyvä ei riitä, vaan pitää olla paras ja huippu. Esimerkiksi käy Kemijärven sellutehtaan työntekijöiden kohtaloa.

11:23 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

"Liberaaleja oikeistolaisia ". Liberaalithan olivat 60-luvulla asemoituneena poliittiseen keskustaan. Näköjään historiaa kirjoitetaan nyt uudestaan. Sanalla on myös Yhdysvaltain oikeistolle huono kaiku. Tarkoittanee siellä paikallista vasemmistoa.

2:45 ip.  
Blogger Kai Hirvasnoro said...

Käsite "liberaali oikeistolainen" on poimittu Sturmgeistin maaliskuussa käymästä verkkokeskustelusta.

4:41 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Joukkomurhaaja on syntynyt laman alla 1989, elänyt leikkausten Suomessa, suurissa koululuokissa vailla koulukuraattoreita tai ilmaisia "lennokkikerhoja".

Vanhemmat edustavat tyypillisiä kiireisiä nykyvanhempia jotka tekevät ahkerasti työtä ovat sekä yrittäjä/taiteilijoita että palkkatyöläisiä. Siis sellaisia kuin työelämä on vaatinut ihmisten olevan! Jäikö vanhemmille enää aikaa vaikkapa lapsilleen?

8:18 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home