torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Tyyli on käymässä harvinaiseksi (Hetket jotka jäivät 9)


Ranskalainen Jean Renoir teki elokuvansa Pelin säännöt (1939) juuri toisen maailmansodan kynnyksellä.
Elokuvan hienolla dvd-julkaisulla (ei julkaistu Suomessa) Renoir esittelee itse teoksensa leikkeessä, joka on kuvattu 1960-luvun alussa.
Hän kertoo tehneensä Pelin säännöt järkyttääkseen porvareita. Hanke onnistui. Ensi-iltayleisö oli raivoissaan.
Pelin säännöt huipentuu metsästyslinnassa pidettäviin juhliin, johon kokoontuvalla joutilaistolla samoin kuin heidän palveluskunnallaankin on omat piirileikkinsä ihmissuhteiden karusellissa. Niiden seurauksena mustasukkainen riistanvartija Schumacher (Gaston Modot) ampuu erehdyksessä kansallissankari Andren (Roland Toutain).
Mutta porvariston kulissien on pysyttävä pystyssä, joten tapahtuma naamioidaan onnettomuudeksi. Juhlaväki odottaa selitystä linnan ulkorappusilla.
Retken isäntä Robert De La Chesnaye (Marcel Dalio): Se oli valitettava onnettomuus eikä mitään muuta. Vartijani luuli nähneensä salametsästäjän ja ampui. Kohtalo pani Andre Jurieun maksamaan tästä virheestä.
Hyvät herrat, huomenna jätämme tämän linnan itkien ihanaa ystävää, tuota loistavaa kumppania, joka tiesi niin hyvin, kuinka saada meidät unohtamaan että hän oli kuuluisa mies.
Ja nyt hyvät ystävät, on jo kylmä ja te olette vaarassa vilustua. Ehdotan, että siirrytte sisälle.
Saint-Aubin (Pierre Nay): Uusi määritelmä sanalle ”onnettomuus.”
Kenraali (Pierre Magnier): Ei vaan tässä La Chesnayessä on tyyliä. Ja se on käymässä harvinaiseksi, rakas Saint-Aubin. Harvinaiseksi.

1 Comments:

Blogger Viorica Dăncilă said...

Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
 En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

11:23 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home