tiistaina, maaliskuuta 31, 2009

Peli uusiksi pelin politiikalla

Kansan Uutiset 31.3. 2009

Kesäkuun eurovaalien asetelmat muuttuivat viikonloppuna, kun Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini söi sanansa ja lähti ehdokkaaksi. Perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliitto saa yhden, mahdollisesti jopa kaksi paikkaa. Jo Suomen paikkaluvun väheneminen vienee RKP:lta euroedustajan, mutta nyt menetyksiä tulee muillekin.

Jos jossain muussa puolueessa venkoiltaisiin kuin Soini, Soini olisi heittämässä ensimmäisen kiven pelin politiikan paluusta. Vasta joulukuussa Timo Soini oli sitä mieltä, ettei euroedustajan ja puoluejohtajan tehtäviä voi yhdistää. Nyt voikin, koska puheenjohtaja on laihduttamiseltaan hyvässä kunnossa. Soini on myös äänekäs EU-kriitikko, mutta eroamista unionista hän ei pidä tarpeellisena. Kukapa keppihevosestaan haluaisikaan luopua.

Perussuomalaiset (lue: Timo Soini) pitää äänestäjiä pilkkanaan. Jos tulee valituksi, hän ehtii juuri ja juuri päästä jyvälle europarlamentin tavoista. Sitten ovatkin vuorossa eduskuntavaalit ja hänen tilalleen nousee uusi untuvikko aloittamaan kaiken alusta. Seuraaja on todennäköisesti vielä kristillisistä, koska vaaliliitossa perussuomalaisten äänistä noin 99 prosenttia tulee menemään Soinille.

Viikonloppuna myös varmistui, ettei Perussuomalaisia Helsingin kaupunginvaltuustossa edustava Jussi Halla-aho pääse puolueen ehdokkaaksi eurovaaleihin. Päätös tulee ainakin jossain määrin hajottamaan Perussuomalaisen puolueen. ”Maahanmuuttokriittiset” kääntävät sille selkänsä. Halla-ahon ehdokkuuden tueksi kerätään jo nimiä.

Mitä pesäero halla-aholaisiin merkitsee Soinin puolueelle? Sen kannatuksesta leikkautunee ainakin pari prosenttiyksikköä, mutta puolue voi jatkossa vahvistuakin. Siitä tulee sisäsiistimpi, jos rasismileima karisee pois.

Vasemmistoliitto asetti viikonvaihteessa yhden euroehdokkaan lisää. Annika Lapintien myötä vahvistui entisestään kuva, että puolue lähtee vaaleihin korkealla profiililla.

On silti syytä tunnustaa, että Timo Soinin ehdokkuus on ongelma myös Vasemmistoliitolle. Esko Seppänen on ollut aiempien vaalien äänimagneetti. Enää hän ei ole ehdolla eikä ehdokasjoukossa ole yhtään lähellekään Seppäsen tunnettavuuteen yltävää EU-kriitikkoa. Jos sellaista ei löydy, Vasemmistoliittoa uhkaavat passivoituminen tai äänikato Soinille.

8 Comments:

Anonymous Majortotosite Pro said...

Really appreciate you sharing this article post. Really thank you! Really Cool. 토토사이트

5:47 ap.  
Anonymous Racesite Pro said...

Greetings! Very helpful advice within this article!
It is the little changes that make the greatest changes. Thanks a lot
for sharing! 온라인경마

5:49 ap.  
Anonymous Oncasinosite Net said...

Hi, i believe that i saw you visited my website so i came to go back the desire?.I’m trying to find issues to improve my website!I suppose its good enough to use some of your ideas!! 바카라

5:49 ap.  
Anonymous 파워볼사이트 said...

I was surprised, I have to say. Equally.

10:59 ap.  
Anonymous sportstotomen.com said...

I’m looking for a lot of data on this topic. Thank you!

11:00 ap.  
Anonymous 19guide03.com said...

Hello, I’m happy to see some great articles on your site.

11:01 ap.  
Anonymous slotplayground.com said...

My site also has posts, comments and communities similar to yours. Please visit and take a look.

11:01 ap.  
Anonymous edwardsrailcar.com said...

I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post.

11:01 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home