sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

En ole rasisti, mutta...

Lue myös: Kansan Uutiset verkossa

KAI HIRVASNORO

”Poliittinen julkisuus on mennyt sellaiseksi, että tällä menolla politiikkaan eivät hakeudu kuin psykopaatit, jotka eivät välitä mitään, tai tomppelit, jotka eivät ymmärrä mitään.”

Ajatelman kirjoitti Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ”plokiinsa” keskiviikkona. Sitä hän ei kertonut, kumpaan joukkoon itse kuuluu.

Taloustutkimus selvitti Ylen toimeksiannosta Perussuomalaisten mahtavan nousun taustaa. Tulos oli, että puolue on keskustalaisempi kuin Suomen Keskusta ja kannattajakunnaltaan enemmän työväenpuolue kuin SDP tai Vasemmistoliitto. Perussuomalaisia kannatetaan, koska se edustaa konservatiivisia arvoja ja tavallisuutta sekä protestihenkeä.

Näillä eväillä Perussuomalaiset ovat nousseet aivan Vasemmistoliiton kantaan ja sen oppositiopolitiikkaa kansalaiset pitävät parempana kuin SDP:n tai Vasemmistoliiton.

Harva hyvän arvosanan antaneista tosin tiesi, miten tätä Suomen parasta oppositiopolitiikkaa on käytännössä harjoitettu. Useimmille riittää se, että puolueen puheenjohtaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja (ainutlaatuinen yhdistelmä muuten) Timo Soini puhuu rehevästi ja kiteyttää monimutkaiset asiat nokkeliksi iskulauseiksi.

Kääntäen tämä tarkoittaa sitä, että vasemmistojohtajilla sana ei ole kansaan menevästi hallussa.

Sitä, mitä asioita Perussuomalaiset varsinaisesti ajavat, onkin vaikeampi selvittää. Puolueessa puhutaan kyllä tavallisten suomalaisten puolesta, mutta asiassa kuin asiassa päädytään lopulta siihen yhteen ydinsanomaan:

”Mikäli maahanmuuttopolitiikkaan ei saada pikaista muutosta, räjähtää se pian käsiin”, sanoi ryhmäpuhuja Raimo Vistbacka, kun eduskunta ensimmäisen kerran tänä vuonna pääsi ottamaan kantaa talouskriisiin.

Viime tiistaina ulkomaalaislain käsittelyssä Pentti Oinonen jatkoi:

”Suomeen halutaan lisää elintasopakolaisia... Pahimmassa tapauksessa lakiesitys tarkoittaa sitä, että pieni Suomi alkaa ratkaista kehitysmaiden ongelmia siirtämällä väestöä sieltä meille tänne Suomeen.”

Tämä tapahtui noin kaksi minuuttia sen jälkeen, kun Timo Soini oli ensimmäisen kerran sanonut eduskunnan edessä selvästi, ettei hänen puolueensa suvaitse rasismia.

Tässä ei nyt kutsuta Pentti Oinosta rasistiksi. Ei hän voi mitään sille, että ei-rasististen ”maahanmuuttokriitikoiden” lisäksi myös ilmiselvät rasistit puhuvat aina elintasopakolaisista ja turvapaikanhakijoista sosiaalitoimen elätteinä.

Viimeksi eilen Timo Soini valitti Helsingin Sanomissa kovaa kohtaloaan. Miksi häneltä aina tivataan kantaa rasismiin ja vaaditaan tilille kaikkien tekemisistä.

Niin, miksi?

Voisiko syynä olla se, että kaikki tunnetut politiikkaa maahanmuuttokortilla tekevät henkilöt ovat juuri perussuomalaisia?

Sitä on kansanedustaja Pentti Oinonen, joka sanoo vähän sivistyneemmin saman asian kuin joensuulainen skini 1990-luvulla Vesa Puurosen toimittamassa kirjassa Valkoisen vallan lähettiläät:

No eihä se ku vittu ku saatana soskusta ku ne tullee tänne ni sossu maksaa niille kaikki kämpät ja ruuat.

Perussuomalaisia edustaa ”maahanmuuttokriitikoista” tunnetuin, kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho, jonka kirjoituksia poliisi parhaillaan tutkii.

Ja samasta puolueesta on myös tämän hetken puhutuimman internet-yhteisön perustaja, varavaltuutettu Rami Sipilä.

On ollut huimaavaa seurata pitkin viikkoa, millä vauhdilla hänen perustamansa yhteisö kasvaa. Eilen puolilta päivin 20 221 ihmistä oli ”auttamassa” somali-ystäviämme kotiin. Melkein kaikki omalla nimellään ja kuvallaan.

Eivät kaikki, mutta monet tekevät sen tähän tyyliin:

Helppohan se on täällä olla ku saa asunnon, ilmaisen HYVÄN terveydenhuollon, ja kaiken maailman sosiaalitanttojen hyysäystä minkä sielu sietää. Oisko mitään järkee että jokaisella suomalaisella ois katto pään päällä ennenku näille kasipalloille ees harkitaan semmosta.

Kuvista päätellen tällaisia mielipiteitä esittävät ovat aivan tavallisia nuoria miehiä ja naisia. Maailman parhaaksi mitatusta peruskoulusta on päästy tällä vuosituhannella, mutta asenteet ovat 1930-luvulta.

Tämän takia sinua, Timo Soini, vaaditaan tilille kaikkien tekemisistä. Olet Tony Halmeen tapauksesta lähtien kerännyt puolueellesi kannatusta juuri tällaisilla ennakkoluuloilla, mutta ollut huono kantamaan puoluejohtajalle kuuluvaa vastuuta, kun soppa kiehuu yli.

4 Comments:

Anonymous 토토사이트 said...

Wonderful to see a site that isnt full of spam, and actually makes some sense.

12:36 ip.  
Anonymous 메이저 토토사이트 said...

Youre really a terrific specialist in this subject.

12:37 ip.  
Anonymous 온라인카지노사이트 said...

Thanks a ton for always being there for folks like me.

12:38 ip.  
Anonymous 파워볼사이트 추천 said...

Greetings to each one, it’s really a particular for me to visit this website page.

12:38 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home